goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Goedkope zakelijke autoverzekering

Als je een auto hebt voor de zaak, dan wordt er niet gesproken over een gewone autoverzekering, het gaat dan over de zakelijke autoverzekering. Ook deze kun je in prijzen gaan vergelijken. Maar waar moet je dan op letten als je de zakelijke autoverzekering gaat vergelijken?

Je gaat hierbij letten op hoeveel kilometer er per jaar verzekerd is voor welk bedrag, want als je voor de zaak moet rijden dan kan het zijn dat je zomaar heel veel kilometers gaat maken. Het is dan wel belangrijk dat alles goed verzekerd wordt. Vooraf dien je een schatting te maken van het aantal kilometers dat je per jaar gaat rijden. Maak hierbij een ruime schatting. Of dat je nu 12.000 of 20.000 km gaat rijden, geef het in ieder geval ruim aan, zodat je niet onderverzekerd bent.

Waarop letten bij goedkope zakelijke autoverzekering?

Verzekeringen kunnen een aanzienlijk deel van je ondernemersrisico’s dekken en zo je onderneming beschermen.

  • Bekijk altijd hoeveel provisiekosten uitmaken van je verzekering.
  • Het kan een hoop schelen om dezelfde verzekering bij een ander bedrijf af te sluiten.
  • Bij een autoverzekering is het belangrijk om te bekijken hoe het zit met priv├ęgebruik van de auto. Zijn alleen uw eigen medewerkers verzekerd?
  • Is het toegestaan om derden mee te nemen in de auto? Mag uw medewerkers lifters oppikken?
  • Hoe zit het met een tweedehands auto?

Waarom zakelijke autoverzekering vergelijken?

Het nut van zakelijke autoverzekering vergelijken is dat je weet waar je aan toe bent qua kosten, maar ook qua algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn de eisen waar iemand mee akkoord gaat als het contract is getekend. Dit contract dient getekend te zijn en vanaf dat moment is de zakelijke autoverzekering geldig. Denk er goed aan dat je deze voorwaarden vooraf door gaat nemen zodat je op de hoogte bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Het kan zomaar zijn dat dezelfde zakelijke autoverzekering wordt aangeboden tegen een veel lagere prijs, daarom is het zakelijke autoverzekering vergelijken nuttig. Je kunt hier namelijk geld mee besparen. Het wordt aangeraden niet de eerste de beste autoverzekering te nemen die je tegen komt, maar eerst goed te kijken naar de voorwaarden en de prijzen. Vergelijk ook prijs en kwaliteit verhouding met elkaar en is deze goed? Dan kun jij de zakelijke autoverzekering vergelijking stoppen en de keuze maken voor welke aanbieder jij gaat kiezen.

Voordelen zakelijke autoverzekering vergelijken

Als je kiest voor zakelijke autoverzekering vergelijken dan kun je dat ieder jaar opnieuw doen. Op deze manier kun je ieder jaar over gaan stappen naar de meest goedkope maatschappij. Kijk daarom zelf naar jouw mogelijkheden en kies de zakelijke autoverzekering die het beste bij jou past. Het kan best zijn dat je over een jaar veel meer kilometers gaat maken, dit kun je dan aanpassen bij je verzekering en dan ga je natuurlijk ook meer premie betalen.

Het gaat er dan wel om dat je wijzigingen zelf op tijd door geeft, want de maatschappij gaat niet vragen of alles nog hetzelfde is. Soms wordt dat wel gedaan als je hier meerdere verzekeringen hebt lopen, dan wordt er eens per jaar gevraagd of dat er nog wijzigingen zijn en zo ja wat. Dan kan dit ineens worden aangepast en dan heb je vaak een zogenoemde combinatiepolis (combipolis). Op basis van alle verzekeringen wordt dan een korting berekend, daarom is het belangrijk dat alle informatie zo actueel mogelijk is.

 

Andere zakelijke verzekeringen

Het is ook een goed idee om andere zakelijke verzekeringen te vergelijken.

Meer informatie

Comments are disabled