goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Kosten autoverzekering berekenen

Als je een auto hebt, wil je hier zo min mogelijk geld aan uit geven. Je hebt de auto voor je werk, of privé om leuke dingen mee te doen, maar een auto blijft geld kosten. Je moet hierbij denken aan verzekeringen en onderhoud. Als je eenmaal weet wat de kosten zijn dan kun je hier iedere maand rekening mee houden. Zet elke maand een vast bedrag opzij zodat je de kosten van de verzekering in ieder geval kunt betalen.

Hoe kosten beperken?

De kosten kun je beperken door te kijken welke verzekeringen er voor de auto echt nodig zijn. De WA verzekering is een verplichte verzekering, maar alle aanvullende verzekeringen kun je zelf kiezen, deze zijn niet verplicht. Kijk wel goed naar de leeftijd van de auto, als de auto het waard is, is een aanvullende verzekering wel aan te raden. Je kunt de kosten voor de verzekering ook beperken door een goedkope aanbieder te zoeken. Schrijf voor jezelf op welke kosten je gedekt wilt hebben en ga dan op zoek naar maatschappijen die een goede aanbieding voor je hebben. Neem de premiekosten en de voorwaarden bij de hand en ga eens kijken bij wie jij het meest goedkoop uit bent. Op deze manier kun jij de kosten van de verzekering voor de auto beperken. Zo kun je ieder jaar eens kijken of dat je de autoverzekering ergens anders goedkoper af kunt sluiten, want geld besparen op de autoverzekering, dat zou iedereen wel willen doen!

Waar sluit ik de beste autoverzekering af?

De beste autoverzekering is voor iedereen anders. De een vindt de goedkoopste verzekering de beste, de ander wil graag een goede prijs en kwaliteitsverhouding zien in de verzekering, weer anderen nemen maar gewoon een verzekering. Het gaat er om dat je de kosten kunt beperken en tevens een prima verzekering daarvoor krijgt. Dat heb je zelf in de hand want je stelt zelf de eisen aan je autoverzekering. Je zou bijvoorbeeld alleen een WA dekking kunnen nemen, omdat deze verplicht is. Maar een aanvullende verzekering kan ook wel zo prettig zijn. Het gaat dan om een verzekering waarbij ook de schade aan je eigen auto bijvoorbeeld wordt vergoed. Als je een nieuwe auto hebt en je zou een ongeluk veroorzaken, dan wordt met de WA verzekering de schade van de tegenpartij vergoed. De kosten aan je eigen auto worden niet gedekt binnen deze verzekering, dat houdt dus in dat je deze kosten zelf moet betalen. Hier kun je echter wel iets aan doen, sluit namelijk een goede aanvullende verzekering af (all risk) zodat wanneer je een ongeluk veroorzaakt ook je eigen schade kunt verhalen bij de verzekeringsmaatschappij.

Comments are disabled