goedkoopste autoverzekeringen vergelijken

Online je autoverzekering afsluiten

Doordat veel verzekeringsmaatschappijen ook online te bereiken zijn kun je de autoverzekering online afsluiten. Dit betekent dat je door naar de website van de maatschappij te gaan ook een verzekering af kunt sluiten in plaats van per post. Je kunt er ook voor kiezen om de formulieren aan te vragen en dan alsnog alles per post in te sturen, maar het eenvoudigste is het wanneer je naar de website gaat van de aanbieder en dan de gegevens online invult. Het grote voordeel hiervan is dat alle gegevens meteen bij de verzekeringsmaatschappij binnen zijn. Je polis kan dan meteen in gang worden gezet, want als de gegevens bekend zijn gaat de verzekering in. Als je snel een autoverzekering moet regelen omdat je onverwacht een nieuwe auto hebt gekocht, kun je dus het beste de autoverzekering direct online afsluiten, dan is het sneller geregeld dan per post. Logisch, per post gaat er al gauw een paar dagen overheen en per mail is het binnen een paar minuten bij de maatschappij binnen. Je krijgt dan een mail met een bevestiging en je hebt een bewijs dat je met de verzekering bezig bent, dan mag je toch de weg op met de auto. Binnen een week krijg je dan de groene kaart binnen en dan kun je deze in de auto leggen of bij de auto papieren doen zodat je deze altijd bij je hebt.

Voordelen autoverzekering online afsluiten

Een autoverzekering online afsluiten heeft verschillende voordelen, zo heb je alleen internet en een computer nodig om alles te kunnen regelen. Met een paar drukken op de knop kun je de gegevens invullen, je hoeft niet te schrijven, alles mag getypt worden. Er wordt dan een overeenkomst gemaakt en deze krijg je dan per post toegezonden. Hierbij bevinden zich ook de algemene voorwaarden. Deze dien je goed door te lezen en als je hier akkoord mee gaat dan moet je het contract ondertekenen. Zorg er voor dat je zelf een kopie maakt van de overeenkomst die je hebt getekend, zo kun je aantonen dat je akkoord bent gegaan met de voorwaarden. Deze papieren kun je in de auto leggen totdat de groene kaart binnen is.

Bevestiging afsluiten autoverzekering

Uiteraard is het belangrijk dat je aan kunt tonen dat je verzekerd bent als je aan het auto rijden bent – het is zelfs wettelijk verplicht. Zorg dus dat je altijd een bewijs bij de hand hebt, al is het maar een e-mail met daarin de bevestiging dat je aanvraag in behandeling is genomen. Bewaar deze gegevens goed en als je hier vragen over hebt kun je beter meteen een mail sturen naar de maatschappij waar het over gaat.

Nadelen autoverzekering online afsluiten

Het kan zijn dat je niet altijd meteen een bevestiging krijgt, dit kan komen door het weekend of door feestdagen. Soms krijg je namelijk meteen een bevestiging dat je gegevens zijn ontvangen en soms pas wanneer je aanvraag persoonlijk door een werknemer in behandeling is genomen. Dit kan nadelig zijn omdat je dan niet goed aan kunt tonen dat je een verzekering af hebt gesloten.

Toch tijdens het weekend of feestdagen?

Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen, zoals bijvoorbeeld Univé, is het toch mogelijk om een autoverzekering af te sluiten tijdens het weekend. Als dit belangrijk is, omdat je bijvoorbeeld vandaag nog wilt rijden, check dit dan even voordat je tot aankoop overgaat.

Comments are disabled